ponedjeljak, 9. travnja 2007.

THE HOUSEPAINTERS – “Demo” - kaseta

The Housepainters je (bio) zagrebacki alter/funk sastav koji je djelovao krajem osamdesetih. O povijesti i članovima Housepaintersa ne znam baš ništa, ako netko zna bilo kakav podatak neka nas prosvijetli ostavljajući komentar. Ovaj izuzetan demo je bio veoma zapažen i često emitiran u brojnim radijskim demo emisijama, što ne čudi jer je riječ o dotjeranim profesionalnim snimkama koje su bez problema mogle završiti na vinilu. Ipak, The Housepainters nikada nisu uspjeli objaviti svoje materijale, što je šteta jer je riječ o sastavu s ogromnim (čak i tržišnim) potencijalom! Glazbeno čvrsto oslonjeni na Talking Headse iz faze albuma “The Fear Of Music”/”Remain In Light”, A Certain Ratio, Petera Gabriela i Briana Enoa, The Housepainters i dan danas zvuče kao punokrvan band bogate instrumentalizacije koji je u svoj glazbeni izričaj vješto upleo elemente psihodelije, World musica, pop glazbe i poigravanje s monotonijom. Svakako poslušajte, jer je ovaj materijal jedan od najkvalitetnijih demo zapisa uopće na ovim prostorima!
http://rapidshare.com/files/25140599/The_Housepainters_-_Demo.rar.html

P.S. – Obzirom da na kaseti nema naziva pjesama (niti bilo kakvih drugih informacija), i ovdje je pomoć dobrodošla. Po sjećanju navodim naslove prve četiri skladbe: “Semantics”, “Spectacles”, “Bells”, “We’re The Houspainters”, iako nisam posve siguran da su ovi naslovi točni.

fotografija The Housepaintersa preuzeta s http://www.ngnewave.info/

Broj komentara: 7:

Frog kaže...

Sve sto ja pamtim jeste da je kazeta izasla za Zalozbu FV iz Maribora i da je snimano u studiju Troolog u Zagrebu.

Anonimno kaže...

Snimke slijedećeg banda vođe Housepaintersa I.Nagelsa, Dusthouse možete downloadati na www.ngnewave.info, kao i snimke frakcije zvane Voodoobuddah!
ngnewave

Ixa kaže...

Nisam znao da je ovaj materijal izasao za FV. Ja sam ga dobio na obicnoj TDK kaseti bez omota i popisa pjesama...
Hvala na informaciji.

Ivan kaže...

Ovo je vrlo ugodno iznenađenje!
The House Painters (a.k.a. Housepainters) je naime moj nekadašnji band s kraja osamdesetih, a igrom slučaja u ovom trenutku moj nedavno osnovani, potpuno novi band ovdje u Bruxellesu uskoro snima nove materijale - i to pod istim imenom.

Krajem osamdesetih demo bandovima nije bilo lako doći do kvalitetnih studijskih sati i sve se radilo s prilično ograničenim budžetima, ali uživali smo u tim studijskim glazbenim avanturama i u samim nastupima - i to iz petnih žila!

Moji današnji House Painters-i imaju svoj novi zvuk i novi repertoar, kao i novu "front" pjevačicu, ali i danas je osnovna postavka istraživati glazbene forme i svirati za publiku.

Svim fan-ovima - hvala na interesu!

Frog kaže...

Pozdrav Ivane, hvala na nezaboravnim trenucima preslusavanja vase kazete u kljucnim godinama razvoja. Isto tako veliko hvala Ixi na iskopavanju iste nakon svih ovih godina. Ja danas vise ne znam kako mi je palo na pamet da narucim kazetu Housepaintersa iz Zalozbe, al uzivao sam puno slusajuci je. Pogresno sam mislio sve do prije par mjeseci da su Housepaintersi iz Banje Luke, moguce da je to bila neki mladalacki daydream. Poenta je da tada nitko nije pisao o Housepaintersima.

Ovaj je post dokaz da zub vremena nije unistio Housepainterse. Ove mp3ce su sasvim dobra zamjena za moj ratom unisten primjerak kazete. Sa nestrpljenjem se ocekuju novi snimci iz Bruxellesa, pa da obojimo zidove EU parlamenta.

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic kaže...

ixa, bravo! zbog ovakvih stvari se radi blog!!!

Anonimno kaže...

check out the new housepainters project
http://www.myspace.com/thehousepainters