subota, 14. travnja 2007.

STIDLJIVA LJUBIČICA - "Volim te" - 7" singl

"Grupa Stidljiva Ljubičica nastala je početkom 1980-te godine.Grupu su osnovali Zlatko Đurašina (gitara i glas), Renato Happ (glas, orgulje, klavir), Tvrdko Zdunić (bas) i Elvira Happ (bubnjevi, glas). Posle nastupa na Omladinskom festivalu u Subotici grupu je uzeo pod svoje Husein Hasanefendić (Parni Valjak) i producirao prva dva singla. Prvi album "Osvrni se na mene" snimljen je u studiju Jugotona "Jadran Film" septembra 1981 godine. Album je producirao Nenad Zubak osim pesme "Osvrni se na mene" koju je producirao Husein Hasanefendić. Sve pesme na albumu napisao je Zlatko Đurašina. Drugi album "Jesenje frke" snimljen je u studiju "Jadran Film" 1982 godine. Sve pesme kao i na prvom albumu napisao je Zlatko Đurašina u produkciji Pika Stančića. Gost na albumu bio je Mato Došen na klavijaturama. Posle izdavanja drugog albuma grupa je ubrzo prestala sa radom."
preuzeto s http://www.balkanuk.com/

Ovaj pop/ska/reggae singlić objavljen 1981. za "Jugoton" je jednostavno neodoljiv. Kad bi barem današnji pop bandovi zvučali ovako šarmantno, poletno i inteligentno... ahhhh, ta nostalgija...
http://rapidshare.com/files/25925626/Sidljiva_Ljubicica_-_Singl.rar.html

Broj komentara: 10:

Anonimno kaže...

Ixa, super su ti singl iskopine..imaš Pogled u bolju budućnost Haustora?..da to možda i nije za objavljivanje..predlažem, ako možeš do njih doći (Jagatić!):
Trotakt projekt
Ove sezone vedri tonovi
Heroji
Revolver
Pingvinovo potpalublje

pop3 kaže...

Evo i omota za singl:
http://rapidshare.com/files/26044481/omot.rar.html

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic kaže...

jel su Ove sezone... ikad imali snimke??? tu mi je svirao rodjak, nazalost preminuli Djordje Delibasic...

Anonimno kaže...

Ove sezone... su svirali na YURMU-u i pretpostavljam da se nekome poslali snimke pri kandidiranju... (textove im je pisao Zoran Rackov)
Ima tko snimke požeškog Rukopoteznog povlačila..?

Anonimno kaže...

da li neko ima bilo šta od "naturalne mistike", kad smo kod reggaea

Ixa kaže...

"Pogled u bb" je objavljen kao bonus na CD izdanju prvog albuma Haustora za "CroRec", a ostali bandovi... hm, iskopat ćemo valjda nešto ;-)

Unknown kaže...

ej ljudi pop3 je peder!!!

Anonimno kaže...

bosko ti si bolestan idi pa se lijeci

Unknown kaže...

Miro tebe je mama rodila bolesnog a još si i peder. Ima li nešto gore u životu? Nek ti je bog u pomoći!!

Anonimno kaže...

IXA stvarno svaka cast.
Ko bi rekao da se neko jos interesuje za nestale bendove jedne nestale zemlje...

Vidim da imas pristupa svom HD-u na kome imas neke cudne i retke stvari, pa samo kurioziteta radi - da li mozda imas nesto od beogradske grupe "Grupa'I'" izdali su album u valjda 200 ili 500 primeraka, bio je bele boje sa rukom ispisanom logom "Grupa I", tamo negde daaavne i u magli secanja vec zaboravljene 81-82 a mozda i koju godinicu ranije...

secam se da se jedna pesma zvala "necu da radim od sedam to tri..."